Изпълнителката на хита „Nothing Compares 2 U“ в никакъв случай не е сред най-богатите певици на света, но никой не би очаквал, че жената, която тази зима ще навърши 54 години, умира от глад. Тя обаче рзкри точно това в социалните мрежи и се обърна за помощ към почитателите си. Шинейд О‘Конър приза, че страда от агорафобия, не смее да напусне дома си и няма как да се снабдява с храна:

„Добре, това е молба за помощ. Тайно живея с физически парализиращо състояние на ниско самочувствие, което е в следствие на травма. Напоследък не се храня, защото заради това състояние страдам от агорафобия и дори не мога да отида до магазина. Умирам от глад.“

„В момента живея в много отдалечен район на страната и доставките по домовете на храна и хранителни стоки не е опция. Питам само дали знаете за услуга за доставка на храна на психично болни хора, които нямат възможност да се грижат сами за себе си?“

Снимка: Getty Images

Певицата не за пръв път говори за проблемите си. През февруари в интервю с ирландския актьор Томи Тиернан тя сподели, че психичното ѝ състояние се е влошило драстично и се притеснява за живота си. През август пък публикува видео, в което споделя за период отпреди две години, когато сериозно е обмисляла самоубийство.

Няколко часа след първите съобщения в Туитър, певицата публикува ново, по-позитивно:

„Вече всичко е наред. Намерих услуга за доставка на храна. Нахранена съм и съм щастлива.“

Снимка: Getty Images

Покрай безпрецедентните мерки за безопасност заради пандемията от COVID-19 се наблюдава ръст на психическите заболявания, както и на самоубийствата.