50-годишната Дани Миноуг сподели как се е почувствала, когато сестра ѝ, световноизвестната певица Кайли Моноуг, е открила, че е болна от рак. Тя направи това в австралийско токшоу.

„Моментът, който ме накара да се замисля най-много и за който продължавам да мисля всеки ден, е когато сестра ми се разболя от рак. Не знаехме дали ще може да се пребори и беше ужасяващо време.“

Преди 17 години, докато се подготвя за световното си турне, Кайли Моноуг научава, че има рак на гърдата. Певицата моментално отменя всичките си концерти и се подлага на лечение. Налага ѝ се да мине през частична мастектомия, преди да бъде обявена за излекувана през 2006 г.

По-малката ѝ сестра Дани, тогава на 33 години, има причина да се притеснява, защото се сблъсква с рака в живота си не за пръв път.

„Най-добрата ми приятелка, която живееше в Лондон, се разболя от рак и малко след това друга моя приятелка също се разболя и почина. Беше съвсем млада“, разказа Дани Миноуг. „От този момент нататък започнах много да се разстройвам, когато чувам коментари за остаряването. Имаш поне още един ден на земята. Да, може да се появи някоя бръчка. Но въпреки това трябва да се радваш на всяка секунда живот, която ти е дадена.“

Болестта се е отразила по подобен начин и на Кайли. В интервю миналата година тя каза:

„Болестта ме накара да обичам повече всички хора и всички неща, които ме радват.“