През 80-те години цяла Австралия е луда по сапунената опера "Съседи", в която участват младите актьори Кайли Моноуг и Джейсън Донован. Те играят влюбени младежи от враждуващи семейства и затова често ги наричат австралийските Ромео и Жулиета. Джейсън и Кайли са любимци на близо 20 милиона зрители. Двамата са двойка и в реалния живот и дори имат обща песен, която става огромен хит:

Въпреки това докато на екрана любовта им стига до положителен завършек и те сключват брак, то в живота нещата не се развиват по същия начин.

Снимка: Getty Images

През 1989 г. Джейсън Донован, който по това време е в Ню Йорк, получава обаждане от Кайли Миноуг, която се намира в Токио. Така по телефона от другата страна на земното кълбо, актьорът научава, че приятелката му иска да скъса с него.

“Беше изключително болезнен начин за раздяла, няма съмнение”, споделя той в интервю за “The Mirror”. “Отне ми години, за да се възстановя.”

Снимка: Getty Images

Според него причината за раздялата му е все по-голямата популярност на Кайли Моноуг като певица. За много кратко време младата жена се превръща в световна музикална звезда и малко по малко започва да се отдръпва от приятеля си, който обаче, по неговите думи, не престава да я обича:

“Знам, че я обичах, когато започна да става наистина известна. Въпреки това виждах как се отдалечава. Със сигурност е започнало да се случва и по-рано, но много късно осъзнах, че ще я загубя.”

Снимка: Getty Images

Малко по-късно става ясно, че Кайли Миноуг е започнала връзка с рок звездата Майкъл Хътчинс. Това допълнително натъжава Донован, който казва, че Хътчисън му е бил идол и е искал да бъде точно като него:

“Достатъчно гадно ми беше, че ме е заменила с друг, но се случи така, че този друг беше най-великият рок бог по това време. Човекът, който тайно исках да бъда.”

Снимка: Getty Images

Сега, 31 години след неочакваната за Джейсън Донован раздяла, двамата общуват изключително рядко и макар да са се виждали няколко пъти на официални събития и да са изпълнявали заедно песни, никога не са повдигали въпроса за връзката си и за начина, по който певицата е решила да го изостави: “Просто не сме толкова близки, за да обсъждаме темата”, признава 52-годишният мъж.