Селена Гомес заяви, че е безкрайно благодарна на най-добрата си приятелка Франсия Раиса, която й дарява бъбрека си и спасява живота й.

По време на участието си в последния епизод на документалната поредица "Скъпи..." на Apple TV+ 30-годишната певица сподели, че е преживяла успешна бъбречна трансплантация благодарение на приятелката си. 34-годишната звезда се е борила с животозастрашаващи здравословни проблеми заради усложнения от лупус.

"Най-добрата ми приятелка. Тя се казва Франсия. Тя каза: "Не, задължително ще се изследвам", спомня си Гомес, докато разказва за битката си с автоимунното заболяване. "И в рамките на три дни отиде да се изследва и се оказа, че е подходяща. И това беше един от онези моменти, в които се почувствах закриляна и благословена. Знам, че съм имала огромен късмет".

Според клиниката "Майо" заболяването може да причини възпаление, което да засегне "ставите, кожата, бъбреците, кръвните клетки, мозъка, сърцето и белите дробове" на човека. Тъй като в момента няма лек за заболяването, до 60 % от хората с лупус развиват усложнения на бъбреците, пише на уебсайта на Фондация "Лупус Америка", пише още БГНЕС.

Гомес споделя: "Разбирам, че това не се случва на много хора, и знам какъв е изходът от някои от тези ситуации и колко сериозни са те. А решението на приятелката й я е направило завинаги "длъжник" на Раиса.

"Никога, ама никога няма да бъда по-задлъжняла на някого от Франсия", добави тя. "Идеята някой дори да не се замисли дали да бъде донор, беше невероятно разтърсваща за мен".

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Селена Гомес в следващото видео: