Кейт Мидълтън отдаде със сантиментални бижута почит към кралицата на погребението на принц Филип, пише списание "Пийпъл".

Защото съществува дълбок смисъл в избора за бижутата, които Кейт носеше по време на церемонията за погребението на принц Филип.

Снимка: Getty Images

Докато присъстваше вчера на погребението на принц Филип в параклиса "Сейнт Джордж", херцогинята на Кеймбридж носеше огърлица и обеци, които имат специална връзка с кралица Елизабет и нейния съпруг от 73 години.

Снимка: Getty Images

39-годишната Мидълтън носеше огърлица от японски перли (Four Row Japanese Pearl Choker), който преди това е носила по време на празненството за 70-годишнината от сватбата на кралица Елизабет Втора и херцога на Единбург през 2017 г. 

Нейно Величество преди това е предоставяла огърлицата на принцеса Даяна за държавно посещение в Нидерландия през 1982 г.

Снимка: Getty Images

Кейт носеше и перлени обеци с диаманти (Bahrain Pearl Earrings), подарени на кралица Елизабет Втора по случай сватбата й с принц Филип през 1947 г.

Кейт е носила обеците със сантиментална стойност няколко пъти в миналото - включително за службата за Деня на възпоменанието през 2016 г., само година след като избра да носи бижутата и предната година за същото събитие.

Снимка: Getty Images

Както всички гости, присъствали на церемонията по погребението на принц Филип в събота в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, Кейт Мидълтън също носеше черна маска за лице.