Киностудиото Paramount Pictures е ангажирало режисьорите Адам и Аарън Ний, известни като братята Ний, за да режисират филма "Изгубеният град на Ди" (Lost City Of D) - романтична екшън-комедия в духа на "Романс за камъка".

Холивудската звезда Сандра Бълок ще изпълнява главната женска роля в продукцията, съобщава "Контактмюзик", като вероятният й партньор ще бъде Райън Рейнолдс, въпреки че все още няма официално потвърждение.

Носителката на "Оскар" и канадският актьор участваха заедно в романтичната комедия "Предложението" от 2009 г., превърнала се в истински кинохит.

Сандра Бълок и Райън Рейнолдс в кадър от филма "Предложението"

Сега Сандра Бълок ще влезе в ролята на авторка на романтични книги, която открива, че измислен от нея град, за който е писала в творбите си, всъщност се оказва реален. 

Геройнята на Бълок и актьорът, пресъздал на екрана персонаж от книгата й (вероятно Рейнолдс), решават да предприемат животозастрашаващо пътешествие, за да намерят този изгубен град. Оттам идва и името на предстоящата продукция - "Изгубеният град на Ди".

Филмът е базиран на идея на Сет Гордън, като той ще бъде и сред продуцентите на филма редом със самата Бълок. Сценарият ще бъде дело на Дейна Фокс.

Това е поредният силен проект за Paramount Pictures, като наскоро киностудиото спечели търг за нова адаптация на историята за "Клеопатра" - епос с Гал Гадот от "Жената чудо" в главната роля, който ще бъде режисиран от Пати Дженкинс по сценарий на Лаета Калогридис. 

Това предизвиква известни негативни реакции сред феновете на седмото изкуство.