Салма Хайек е една от най-сексапилните актриси в Холивуд. Тя заплени мъжкото въображение през 1995 г., когато направи големия си пробив във филма „Десперадо“. В режисирания от Робърт Родригес екшън Салма си партнира с Антонио Бандерас. Никой обаче не я е предупредил, че ще трябва да се снима гола в една от сцените.

Снимка: Getty Images

Когато дошъл моментът, режисьорът помолил актрисата да се съблече и тя избухнала в сълзи и заявила, че няма да може да го направи:

„Едно от нещата, които ме плашеха, беше Антонио. Той беше истински джентълмен, много мил и все още сме приятели. Но беше много освободен и се изплаших, че за него това е нищо работа. Започнах да плача и казах, че се чувствам ужасно, а още по-гадно ми стана, че се разплаках.“

Снимка: Getty Images

Антонио Бандерас, тогава на 33 години и режисьорът Родригес веднага опитали да успокоят младата жена. Тя споделя, че режисьорът в нито един момент не приложил натиск, за да я убеди да се съблече. В крайна сметка тя сваля дрехите, но все още не може да се престраши да се покаже пред екипа:

„Не исках да махна хавлията. Те опитваха да ме разсмеят и я свалях за няколко секунди, но веднага пак започвах да плача. Справихме се някак по най-добрия възможен начин.“

Снимка: Getty Images

Актрисата става изключително известна след този филм и няколко години по-късно получава номинация за наградата „Оскар“ за ролята си във филма „Фрида“. Споменът за секс сцената в „Десперадо“ обаче продължава да я преследва. Според нея на мъжете актьори е много по-лесно да останат голи пред камерата:

„А аз продължавах да си мисля за баща си и за брат си. Щяха ли да видят сцената? Щяха ли да се шегуват с тях заради това. При мъжете не е така. Баща ти ще те посочи и ще каже „ето това е моят син“.“

Салма не е единствената актриса, която е изпитвала неудобство при заснемането на секс сцена. Преди време актрисата Кийра Найтли се зарече, че вече няма да участва в такава сцена, ако филмът не е режисиран от жена: