Дани Шийхан, диагностициран с агресивен мозъчен тумор през 2017 г., стана известен в мрежата заради любовта си към Аквамен. Актьорът Джейсън Момоа, който изигра героя на комикса в блокбъстъра от 2018 г., сбъдна мечтата на болния Дани да притежава аксесоарите на своя герой. 

Момоа сподели в Инстаграма си, че няколко различни играчки от "Аквамен", включително златния тризъбец в реален размер и екшън фигура на главния герой с ръчно изработена маска, са подарени на малкия му фен.

"Пощальонът пристигна с тези гигантски пакети и медицинската сестра на Дани трябваше да ми помогне да ги отворя", казва Шийхан, майката на Дани пред TODAY. "Показах тризъбеца на Дани и очите му станаха огромни. Погледна го и каза невярващо: „Няма начин!“. Беше много развълнуван!" 

Момоа и Дани се срещат за първи път в разговор с FaceTime. Актьорът разбира от видео в мрежата за малкия си фен и неговото здравословно състояние.

„Видях видеото му онлайн, което ме накара да пожелая да се свържа с него и да прекараме известно време в разговор." 


За майка му, която споделя видеото с призив да се осъществи мечтата на сина, реакцията на Джейсън е истински шок. Макар да се е надявала, когато срещата им се случва, тя е истински учудена. 

"Благодарност. Страх. Неверие. Учудване. Шок. И пак невероятна благодарност", написа тя. "Благодаря на Джейсън Момоа за доброто му сърце. Благодаря, че се обадихте и направихте Дани най-щастливото момченце!"  

Шийхан споделя, че добрата постъпка на актьора е била от изключително значение за нейния син.

„Дани е на 7 години и все още вярва, че Аквамен съществува. С неговия тризъбец той се чувства по-смел сега. Винаги съм му казвала, че е моят супергерой, заради всичко, през което преминава."