Известен е с ролите си на Ронан Декс в „Старгейт Атлантис“, Конан в „Конан Варварина“ (2011), хал Дрого в телевизионния сериал „Игра на тронове“ и покорил сърцата на много любители на водата в "Аквамен", Джейсън Момоа днес навършва 40. Дори да не сте фенове на неговия тип красота, няма как да забравите тези очи и тези...вежди. Има характерен белег на лицето – цепнатина, получена при сбиване в бар, която разделя едната му вежда на две части. За мускулите въобще да говорим ли? 

Екзотичният му външен вид се дължи на гените на баща хаваец и майка германка с ирландски и индиански произход. През 1999 г. печели конкурса „Модел на годината на Хаваи“. Като актьор дебютира в "Спасители на плажа" през 1999 г. 

Джейсън е от малкото актьори с дълга и дълбока любов към една жена. Тя е 
Лиза Бонет (бивша съпруга на Лени Кравиц), от която има две деца. За пръв път я вижда на телевизионния екра, когато той е на 8. Още тогава я посочва на майка си и казва "Искам нея!". Срещат се случайно в джаз бар, когато и двамата са с расти. Тя е на 38, той - на 26. 

Дълго време негова запазена марка е косата, сплетена на расти. Решава да се отърве от нея след края на четвърти сезон на „Старгейт Атлантис“, защото вече буквално изпитва болка от тежестта й.

Когато Джейсън е влюбен.... пише това.

The way you look at me.