Ромина Андонова е диагностицирана с желязодефицитна анемия, заради което се наложило да бъде поставена на терапия.

"Дълги години се чувстах изтощена, уморена и трудно задържах концентрацията си, но го отдавах на умората - три деца, собствен бизнес, учене + перфекционизмът, който ме гони. Когато нещата започнаха да излизат извън контрол и от сутринта започваше моята борба с деня, реших да се консултирам с лекар", споделя "Мис България" 2010.

Оказва се, че умората и проблемите с концентрацията не са просто временно състояние, а си имат причина. След множество изследвания тя е диагностицираnа с желязодефицитна анемия - анемия, предизвикана от недостатъчно количество на желязото в организма.

"Всичките ми железни депа са напълно празни. Ето защо, за да ме стабилизират и върнат към нормалния ритъм, в момента съм на парентерална желязна терапия и очаквам състоянието ми да се подобри още днес", споделя още тя в Инстаграма си.

Преди време Ромина Андонова разказа, че е подстригала косата си къса, защото нямала достатъчно време да се занимава с грижи за нея и прическа покрай трите си деца. Освен майка на две момчета и едно момиче и модел, тя учи магистратура "Биобизнес и биопредприемачество" в СУ "Св. Климент Охридски".  Ромина има и свой собствен бизнес, като се опитва да разработи козметичен продукт, подходящ за работещи майки като нея.

"Не подценявайте сигналите на вашето тяло, защото аз дълго време го правех и дълго време се чувствах зле. А нещата са могли да се оправят много по-рано и да си спестя много усилия", завършва поста си тя.

Още полезни статии за анемията, които може да прочетете: