Никой не е изненадан, когато научи, че някой популярен актьор е получил милиони, за да изпълни роля във филм или сериал, много по-странно е обаче някой да получи милиони, за да НЕ участва в конкретен сериал. Именно това се е случило на покойния вече актьор Джеймс Гандолфини, поне според колегата му Стив Ширипа.

Снимка: Getty Image

Гандолфини е звезда от супер успешния сериал „Семейство Сопрано“, който според много критици даде началото на Златната ера на сериалите. В епизодите, които излизаха между 1999 г. и 2007 г. Джеймс Гандолфини изпълняваше ролята на мафиотски бос, който се бори с емоционалните и семейните си проблеми с помощта на психотерапевт.

Снимка: Getty Image

След „Семейство Сопрано“ Гандолфини продължи с филмовата си кариера до смъртта си през 2013 г., но никоя от ролите му не постигна успеха на образа му като Тони Сопрано. И изглежда това е била целта на HBO.

Снимка: Getty Image

Според актьора Стив Ширипа, който също участва в „Семейство Сопрано“, Гандолфини е получил щедра оферта да влезе в главната роля в хитовия комедиен сериала „Офисът“, след напускането на комика Стив Карел.

Това е станало 4 години след края на „Семейство Сопрано“ и Гандолфини се е нуждаел от нова голяма роля, така че по всяка вероятност е щял да приеме. От HBO обаче не са искали хората да го възприемат в нов образ, затова са контрирали офертата на телевизия NBC и са предложили на Гандолфини 3 млн. долара за да отхвърли предложението и да не се снима в комедийния сериал.

Снимка: Getty Image

Ако информацията на Стив Ширипа е вярна, Джеймс Гандолфини е приел предложението на HBO. Във всеки случай любителите на телевизионни сериали продължават да го свързват най-вече с ролята му като Тони Сопрано, което вероятно щеше да е така дори да беше приел да участва в „Офисът“.

А историята на Тони все още не е приключила. През октомври ще излезе филмът „The Many Saints of Newark“, който разказва предисторията на Тони Сопрано. В главната роля ще видим 22-годишния Майкъл Гандолфини, който е син на Джеймс и негово точно копие.