Не е възможно да има премиера или раздаване на награди, на които Лейди Гага да дойде и да не събере погледите на всички присъстващи и на целия свят. Изключително успешната американска певица е известна с ексцентричните си облекла, които често пъти са направо шокиращи.

Лейди Гага ще покаже на изложба 40 от най-интересните си дрехи и аксесоари, които е използвала във видеоклиповете си и при появи на събития. Феновете на певицата ще могат да ги видят в галерия Enigma в Лас Вегас.

 „Това винаги ни е било мечта, споделя Никола Формичети, бивш стилист на звездата, пред списание Vogue. Искахме да създадем едно такова място, на което всички тези облекла, обувки, маски и перуки могат да заживеят втори живот и феновете могат да им се насладят.“

Снимка: Getty Images

Втори живот ще заживее и емблематичната рокля от месо, която Лейди Гага носеше на наградите на MTV през 2010 година. За да се съхрани, месото е трябвало да бъде изсушено.

 Изложбата ще включва и други известни и необичайни дрехи, като очилата от цигари, използвана в клипа на песента „Telephone“ и кървавия костюм от „Paparazzi“.

 

Посетителите ще могат да видят и дрехите, които певицата е носила във филма „Роди се звезда“, за който беше номинирана в категория Най-добра главна женска роля. Лейди Гага не успя да получи тази награда, но взе друг Оскар – за Най-добра филмова песен.

Изложбата ще продължи до 8 ноември.