От повече от 18 дни режисьорката Зорница София живее, заедно с детето си и приятели, в комуна на полето, до ранчо за коне Ел Пасо в село Ковачевци. Във Facebook тя споделя, че всички си помагат, дежурят и делият всичко. Режисьорката живее с дъщеря си в кемпер, като получават електричество от соларни панели.

Снегът, паднал в края на март, не пречи на ежедневните й разходки с конете.

Нейният хоумофис в момента е на предната седалка на кемпера. Лаптоп и интернет са това, което й е нужно, за да провежда сценарни сесии по скайп. Национален филмов център "Бояна" също преустрои  работата си онлайн. 

Съпругът й Петър Минчев, с когото сключи брак през октомври 2019 г., се е върнал в България, но двамата за момента са разделени, тъй като той е под карантина.

"Благодаря на малките кпп-та, на не-главните пътища на Швейцария, Австрия, Унгария и Румъния, на работещите бензиностанции, на джиндифила, кафето и редбула, на термосите и тубите за бензин, на Еленко, Мартин, Бони, на посолството, на всички ангели и на някои лични качества: общо 44 часа без сън, в шофиране или чакане по граници, по по-дългия път към дома, "изобщо не ми се спи, искам да си идвам вече". Обичам те с всички сили", написа тя по повод прибирането му в профила си.

Освен разходките с коне и работа по сценарии, ежедневието на Зорница София в момента е свързано с готвене, миене на съдове за животни и хора, както и цепене на дърва. 

"Пуснах си интернета и случайно минах покрай прозореца и се видях. И се изненадах! Открих, че не съм се срещала със себе си в огледало от колко... от 10 дни вече. Не знаех как изглеждам, изобщо. Друга представа изграждам за себе си, не е свързана с огледалото. Оглеждам се в Соник и Рокси (коне), в очите на дъщеря ми, която започна да се грижи за мен и ме защитава, когато други тинейджъри ме тормозят(!). Кого показват огледалата, честно, чудя се"

Ето какво още споделя Зорница за този начин на живот

"...децата казват, че се чувстват като в Stranger things, чакат нещо да изскочи отнякъде, и докато чакат си играят с животните, а не с таблетите, възрастните готвят заедно, денем топлим само едно общо помещение, вали непрестанно и вместо да ходя на езда, ще видя най накрая как завършва онази книга, която започнах на Коледа и после ще прегледам пак сценария, на който съм скрипт доктор, за скайп сесията довечера. Това последното само ако има достатъчно ток в соларния панел за да си заредя компютъра"