Съобщението за кралското бебе няма как да мине само с пост в туитър или фейсбук. Кейт и Уилям планират да обявят посрещането на детето си, което се очаква да бъде на 11 юли по доста старомоден начин.

Източник от двореца на британската монархия - Сейнт Джеймс Палас, споделя, че анонсът за появата на нова царска особа на бял свят, ще бъде написан и поставен в рамка от дърво и злато и с разкошна декорация. Той ще бъде поставен зад портите на Бъкингамския дворец. Същата златна рамка последно е била използвана за раждането на Уилям през 1982 г. (Принцът навършва 31 години утре – на 21 юни)

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Веднага след раждането, декларацията ще бъде отпечатана и подписана от медицинския персонал в болницата Света Мария (St.Mary). След това с полицейски ескорт ще бъде транспортирана до двореца, рамкирана и изложена на показ. Всички прессъобщения ще бъдат пуснати, след като бъде официално открит стативът с декларацията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Представител на Двореца съобщи: „Въпреки че ще има електронно известие, бихме искали да добавим известна доза театралност при пускането на новината. Това е раждането на третия по ред наследник на трона, така че е изключително важно събитие.”

Всъщност върху тази декларация ще бъде изписан пола на бебето, колко тежи и в колко часа е родено. Името на царската особа обаче ще бъде пазено в тайна още известно време. Поне ще знаем дали е принц или принцеса, а и астролозите ще могат да запретнат ръкави за бъдещите прогнози.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди публичния анонс, за щастливия факт ще бъдат уведомени британският премиер Дейвид Камерън, кралица Елизабет II и други членове на кралската фамилия и на семейство Мидълтън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дукесата, която е на 31 години, планира естествено раждане, освен ако природата не наложи друг вид интервенция. Очаква се бъдещият баща Уилям да присъства на самото раждане, както и майката на Кейт – Карол Мидълтън и сестра й – Пипа Мидълтън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Бебето ще израждат официалните кралски хирург-гинеколози: д-р Алън Фартинг и д-р Маркус Сечел.