Американският рапър Lil Loaded, автор на хитове като "6locc 6a6y" и "Gang Unit", е починал на 20-годишна възраст, съобщава Yahoo.

Ашкан Мехряри, адвокат на популярният рапър от Далас, чието истинско име е Дашон Морис Робъртсън, е потвърдил новината в понеделник вечерта: "За съжаление слуховете са верни и г-н Робъртсън почина днес."

Lil Loaded
Снимка: Getty Images

Причината за смъртта на Lil Loaded е неясна.

Негов приятел обаче твърди, че рапърът се е самоубил заради приятелката си, съобщава Revolt. Въпреки че засега има оскъдна информация относно преждевременната смърт на рапъра, Cyraq твърди, че той сам е отнел живота си.

Снимка: Instagram/@ebkcyraq

"Моят човек се самоуби заради тази к*чка. Толкова много мразя тази к*чка в момента", пише Cyraq в поредицата от историии в Инстаграм профила си.

Новината идва месеци след като Робъртсън беше признат за виновен за смъртта на своя приятел - 18-годишния Халил Уокър, който почина от раните си миналата година, след като беше прострелян с пушка. 

Lil Loaded
Снимка: Getty Images

Робъртсън беше арестуван по едно обвинение за убийство, след което през март обвинението му беше променено в непредумишлено убийство. Мехряри смята, че Робъртсън и Уокър са най-добри приятели и че до стрелбата се е стигнало случайно.

Lil Loaded стана изключително популярен с хита си "6locc 6a6y" през 2019 г., като видеоклипът към песента има над 28 млн. гледания в YouTube. Следващият му сингъл "Gang Unit" стана още по-голям хит с над 39 млн. гледания в YouTube. 

През декември 2019 г. той пусна дебютния си албум "6locc 6a6y", а последната му тава "CRIPTAPE" излезе през декември 2020 г.