Работи се по третия филм за "Дедпул", като той ще бъде част от Киновселената на Марвел, съобщава Си Ен Ен.

В интервю за "Колайдър" президентът на "Марвел Студиос" Кевин Фейг разкри, че Райън Рейнолдс, звездата на R-категорията филми за супергероя, в момента работи по сценария.

"Ще бъде филм в R-категорията и в момента работим по сценарий, Райън пише сценария в момента ... [Снимките] няма да бъдат тази година", казва Фейдж пред изданието.

"Райън е много зает, много успешен актьор", допълва Фейдж. "Имаме редица неща, които вече обявихме, които сега трябва да направим, но е вълнуващо, че това започна. Отново имаме съвсем различен тип характер от Киновселената на Марвел, а Райън е стихия, като е просто невероятно да го видиш как оживява този герой."

"Киновселената на Марвел" (Marvel Cinematic Universe) е супергеройска поредица от филми, сериали, късометражни филми и комикси, продуцирани от "Марвел Студиос". Поради общите истории, съществуващи в един общ свят, поредицата е известна като най-голямата споделена киновселена до момента.

Рейнолдс потвърди следващото продължение на кинофранчайза в Инстаграм профила си  в понеделник.

Райън Рейнолдс, който играе и в двата филма за "Дедпул", като е и сред сценаристите на първото продължение, сподели скрийншот на туит с новината за второто - "Дедпул 3".

Филмът "Дедпул" спечели 363 млн. долара само в боксофиса на САЩ през 2016 г., а неговото продължение "Deadpool 2", което излече през 2018 г., също беше добре прието от зрителите.