Ако ви е омръзнало да дезинфекцирате телефона си с мокри кърпички, можете да се възползвате от устройството PhoneSoap UV. Това е кутийка, в която има UV-C лампа. Щом затворите капака, лампата се включва и започва да унищожава ешерихия коли, салмонела, стафилококи и всякакви други бактерии, които евентуално може да се „разхождат“ по телефона ви.

След 10 минути лампата се изключва сама и можете да извадите смартфона си. За да използвате по-пълноценно тези 10 минути, кутийката има малък процеп за захранващия кабел, така че да зареждате телефона, докато той лежи в „солариума“.

PhoneSoap UV съществува още от 2016 г. и получава голямо внимание в предаването на телевизия ABC “Shark Tank”, в което се представят оригинални бизнес идеи. 

Заради коронавируса PhoneSoap UV бе напълно разпродаден в началото на 2020 г. и отсъстваше от пазара в продължение на месеци.

Добрата новина е, че устройството отново се продава в Amazon срещу 80 долара. Наличните цветове са бяло, черно, сребристо, златисто, орхидея, светлозелено и виолетово.

Можете да използвате PhoneSoap UV и за всички дребни предмети, които се събират вътре: ключове, слушалки, бижута, дебитни карти и т.н.

Устройството има и версия, работеща с батерия (100 долара), както и по-голям Pro вариант, дезинфекциращ за 5 минути, а не за 10. Цената му е 120 долара.

 

Снимка: Amazon