Само лекота. Това трябва да усещаме лятото. За всичко. Когато говорим за козметични продукти, и при тях лекотата е критерий, на който трябва да отговарят в горещия сезон. Има и втори - защита. Нали не я забравихте?

Всички защитаваме лицата си по всевъзможни начини - слънчеви очила, сламени шапки и, разбира се, слънцезащитен крем с максимално висок фактор. Почти всяка жена е имала лутания относно избора на такъв продукт - обикновено и дамите със суха кожа намират кремовете със SPF 50 за мазни, тежки, запушващи порите. Дори флуидите, които имат първоначално лека текстура, сякаш се превръщат във восък, когато останем на слънце по-дълго време. А когато нанесем висок фактор под грима... ами, чувстваме се сякаш сме си сложили маска и губим всякаква кожна сетивност. Тези проблеми се усещат двойно по-силно при дамите със склонна към омазняване кожа.

#Е, ние намерихме продукт, който успя да пребори всички тези проблеми. Представяме ви матиращия гел крем "dry touch" - ANTHELIOS XL на La Roche-Posay със SPF 50+, което ни гарантира широкоспектърна и подсилена UVA и UVB защита. Подходящ е както за склонна към омазняване, така и са чувствителна и алергична към слънцето кожа.

Снимка: La Roche-Posay

#ANTHELIOS XL ни стана любим. Той е с чист състав, който е обогатен с термална вода. Тя ни е добре позната заради антиоксидантните, хидратиращите и успокояващи свойства, които има. Но нека думата хидратация не ви плаши – дори и най-мазната кожа има нужда от такава, а в случая това е напълно балансирано благодарение на Dry touch текстурата, която ни предлага двойно действие против лъщене на кожата, борба с излишния себум и сух завършек, който не остава бели следи.

Кремът е предназначен за дами със склонна към омазняване кожа, но нека тези, които страдат от суха, не се отчайват. Ние разбиарме вашето страдание – да, ние имаме по-голяма нужда от хидратация, но слънцезащитните кремове с висок фактор ни тежат. В случай, че се грижите за добрата хидратация на кожта си ежедневно, то спокойно можете да си позволите ANTHELIOS XL. Съставките в него не са прекалено агресивни и няма да причинят щети на лицето ви.

La Roche-Posay ни предлагат слънцезащитен крем със SPF 50+, който едновременно ни пази, бори се с омазняването, има удобна и практична опаковка, благодарение на която няма да намерите любимата си книга намазана по-добре от самото ви лице (не се чудете, на нас ни се е случвало). И знаете ли още какво установихме? Че той е идеална база за грим.

#За да бъде кожата ви наистина защитена, не забравяйте да нанасяте слънцезащитния продукт преди излагане на слънце. Нужно е да го подновявате през деня, тъй като с течение на времето защитата му отслабва. Избягвайте прекалено дългото стоене на слънце, особено в часовете, в които то е най-силно.