Роберто Ескобар, брат на легендарния наркобарон Пабло Ескобар, пусна на пазара златен сгъваем телефон, като използва доста разкрепостена рекламна кампания с участието на разголени жени по бельо.

Смартфонът Escobar Fold One притежава корпус от неръждаема стомана със златен финиш, сгъваем екран и двойна камера за снимки.

Снимка: Escobar Inc

Екранът позволява на телефона, който работи под мобилната операционна система Android, да се отваря така, че да може да се използва и като таблет.

Телефонът има монограма от буквите PE, поставени на видно място отпред - като референция към Pablo Escobar.

"Роберто Ескобар, също като брат си Пабло, винаги е искал най-доброто", казва Олоф Густафсон пред Dezeen.

"Те винаги са били много иновативни хора. Вярваме, че можем да победим Apple и скоро ще видим това", допълва изпълнителният директор на Escobar Inc.

Снимка: Escobar Inc

Escobar Inc е основана през 1984 г. в Меделин, Колумбия, като общо холдингово дружество за активите на братя Ескобар. Покойният Пабло Ескобар, лидер на наркокартела Меделин, беше убит при престрелка през 1993 г. Брат му Роберто Ескобар беше освободен от затвора за добро поведение през 2004 г.

Снимка: Escobar Inc

Escobar Inc лансира продукта на пазара със серия от провокативни снимки и видеоклипове с участието на модели, включително Мис Плейбой Русия 2017. Носещи само бельо, а понякога и без такова, моделите позират със смартфона Escobar Fold One и демонстрират технологията на сгъване на дисплея му.

От Escobar Inc твърдят, че смартфонът The Escobar Fold One е изключително издръжлив.

"Роберто Ескобар направи множество тестове и досега нито една бройка от модела не се е счупила. Дисплеят на смартфона е изработен от специален вид пластмаса, която е много по-здрава от стъклото", коментира Густафсон.

Екранът на дисплея работи с технология Active Matrix Orgic Light-Emitting Diodes (AMOLED), подобна на тази, използвана от Samsung  в смартфона Galaxy Fold. Сред други функции са сензор за разчитане на пръстови отпечатъци, процесор Qualcomm Snapdragon 8 Series и графичен процесор Qualcomm Adreno 640.

Густафсон каза, че решението смартфонът да се предлага само в един цвят - златен - е част от решението да го направят по-достъпен от конкурентите му. 

 

Харесва ли ви смартфона на Ескобар? А как бихте коментира рекламната кампания?