35-годишната певица Лейди Гага е първи гост в документалната поредица на принц Хари и Опра Уинфри "The Me You Can't See". Тя е посветена на борбата с травми от миналото и възстановяването на психическото здраве.

Лейди Гага разказва: "Бях на 19 и работех, когато един продуцент ми каза: "Съблечи се." Отказах му и си тръгнах, но настояванията продължиха, както и заплахите, че ще изгорят всичката ми музика. Аз просто замръзнах, аз... не си спомням."

Гага отказва да назове насилника.

"Няма да кажа името му. Солидарна съм с движението #MeToo, но аз не бих могла да го направя. Не искам да виждам този човек никога повече."

Години по-късно, когато певицата започва да изпитва постоянни болки и се обръща към лекар, остава изненадана, защото я препращат към психиатър. Там разбира, че страда от посттравматично стресово разстройство.

"Болката, която изпитвах, беше същата тази, която почувствах, когато човекът, който ме изнасили, ме остави на ъгъла на улицата до дома на родителите ми. Бях бременна, беше ми лошо и повръщах. Използваха ме - стоях заключена в студиото с месеци."

Като резултат от преживяното Гага е усетила, че вече не е същият човек. И макар да се лекува, и до днес ѝ е трудно.

"Дори да мине половин година, в която се чувствам прекрасно, трябва ми само един лош спомен, за да се срина. И под срина имам предвид желание да се самонаранявам. Мисли за смъртта - задавам си въпроса дали изобщо ще оцелея."

Гага казва, че психическите болести не са като останалите. "Хората си мислят, че е като да хванеш вирус - лекуваш се, минава ти и забравяш. Но това не е същото. Изобщо не е."

В петсерийната документална поредица на Apple ще вземат участие още самия принц Хари, актрисата Глен Клоуз и други.