Жените, които имат по-нисък коефициент на интелигентност са по-склонни да преследват богати мъже. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Жените, които имат по-нисък коефициент на интелигентност в сравнение с умните представителки на нежния пол, са по-склонни да преследват богати мъже, съобщи "Ню Йорк дейли нюз".

Авторите на проучването от университета на Мичиган обясняват, че глупавите жени не са по-алчни по природа, а инстинктивно търсят финансова стабилност, за да обезпечат бъдещото си поколение.

"Още от древността при жените еволюира привличането към състоятелни мъже. Представителките на нежния пол съзнават, че ако намерят такъв мъж, ще увеличат шансовете за оцеляване на децата си. Притегателната сила на богаташа е особено голяма, когато жената не разчита на собствена кариера", обяснява д-р Кристин Станик, ръководител на изследователския екип.

Проучването показва още, че умните жени, които са си осигурили финансова независимост, са по-склонни към краткотрайни връзки в резултат на повишената им самоувереност.