Точно 100 000 станаха последователи във Фейсбук на д-р Неделя Щонова. И тя не пропусна да им благодари в типичния за нея стил - разказвайки красива история. 

Водещата на "Светът на здравето" благодари на последователите си и им пожела да са здрави и благословени. Тя сподели и емоционална история, свързана с жена с изискван стил и коренно различно отношения към живота. 

 

Прочетете тази история - може да вдъхнови и вас.

 

"Веднъж разговарях с красива дама.
С нея имахме различни стратегически виждания за света, смисъла и живота. Тя беше сдържана, прагматична, целенасочена, с хладен ум и хладен сексапил. Измери ме с поглед отдолу-нагоре.
После с опитното око на закоравял комарджия каза:
– Зная коя си, но не те разбирам. За мен ти си странна, ти си робиня, която се похабява за едното му нищо. Защо ти е тая самопожертвователност? В името на какво точно? Да жертваш себе си, съня, анонимността и времето с любимите хора … заради някакви си там .. други?! Чужди. Непознати. Далечни. За мен това е абстракция.
Мълчах и слушах.
Нямах желание да я оборвам.
Тя не спираше:
– Не те схващам ... как е възможно да се вживяваш и раздаваш толкова заради някакви каузи, болести, постове, предавания, чужди драми? И отгоре на всичкото две години ти отразяваше лудостта покрай пандемията с коронавируса?! Аз те гледах. Докато всички ние си бяхме у дома в изолация ... ти не спираше с ефирите?! Не те ли беше страх?! Инстинкт за самосъхранение нямаш ли?!
Дамата имаше безупречна визия, телефонът ѝ беше пълен с перфектни тюркоазени снимки … от яхти и острови. Беше спокойна, стабилна, облечена в скъпи дрехи, разполагаше с президентски апартамент за най-отбрани гости, а хобито й бе да колекционира порцеланови фигурки от целия свят.
В първия момент, когато чух думите й ... се почувствах като малко дете, което не разбира за какво си говорят възрастните ... някак дори се смутих ... и се свих в себе си … съвършенството на нейния първокласен, скъп и луксозен живот беше наистина шеметно. А грижата за нейната визия, кожа, здраве, хобита, тяло, храна ... беше наистина респектираща. Тя не живееше в хаос, не водеше особено деен живот и не чувстваше отговорност към публичната среда, към децата на България … към цялата предотвратима заболеваемост и смъртност, която дебне всеки ден. Скучаеше баровски … с изящна лекота и имаше цялото време на света да се грижи за себе си. Изглеждаше защитена, стабилна, доволна от съдбата. Беше щастлива и се наслаждаваше на свят пълен с луксозен покой.
А аз отново бързах ужасно, притеснявах се, защото имах ефир, пациент, конгрес, дисертация, семинар и изобщо имах да се въртя в цялата калейдоскопична прелест от живот, отдаден на другите ... и на значима за мен кауза.
Загадъчно е ...
Но обичам това, което правя.
И преумората си обичам.
Няма да оправя света ... зная идеално.
Но...
Обичам всяка искрица посята в сърцата.
Обичам да пробуждам волята и любовта.
Обичам да влюбвам хората в жаждата за труд, за смисъл, за здраве, за развитие, за превантивна култура и за себенадмогване.
Обичам да рисувам сърчица върху замъглени стъкла."

Д-р Щонова благодари на всичките си последователи за "честта да мога да ви служа". 

Отдадеността в работата на д-р Щонова бе оценена високо на „Денят на жената предприемач 2023 - Успехът в различните роли“. 

Тя получи наградата в категория “Пример за предприемчива дама, вдъхновяваща други да реализират своите мечти - чрез ежедневни усилия и труд”.