Докато повечето кучета се радват на хрупкави кучешки гранули и лакомства, Попай посещава най-модерните заведения в Лос Анджелис. Но това не винаги е било така.

Айви Дип открива през януари 2014 г. бездомното гладуващо куче, което се разхождало самотно из улиците. Попай изглеждал измършавял и мръсен, а Дип решила да го вземе с нея вкъщи при съпруга й и другите домашни любимци.

Един ден тя решава да вземе кученцето на една от нейните Инстаграм срещи, по време на които с приятелката си опитват храната в нови заведения и документират преживяванията си в социалната мрежа. Тогава осъзнава, че може да води Попай на всички места, които са приятелски настроени към домашните любимци.

Оттогава Попай започва редовно да се изявява в снимките на Дип, вдъхновявайки я да създаде Инстаграм профила "Popeye на Foodie Dog", посветен на приключенията му. 

На снимките Попай често е облечен в очарователни тематични костюми и търпеливо позира пред чиниите с храна - пържоли, пържени картофки, суши, понички и какво ли още не. Всъщност Попай яде само от храната, която е безопасна за него, като Дип винаги носи и плик с любимите му лакомства.

Вижте приключенията на Попай от следващите снимки в Инстаграм - идеалното място както за ценителите на храната, така и за любителите на кучетата.