Пол Макартни призовава училищата да престанат да сервират ястия само с месо на децата за обяд.

Легендарният музикант от "Бийтълс" подписа писмо, с което призовава секретаря по образованието на Великобритания Гавин Уилямсън да приложи опции за вегета и вегани в обедното меню на децата.

"Никой не трябва да яде месо, така че не бива да е задължително да го сервират в училищата. Време е да преразгледаме стандартите за училищна храна, за да помогнем на планетата, да пощадим животни и да насърчим здравословното хранене", пише Пол Маккартни.

В настоящите насоки за училищата във Великобритания се посочва, че млечните продукти трябва да се сервират всеки ден, месото трябва да се сервират три или повече пъти седмично, безмлечните протеини за вегетарианците поне три пъти седмично и че мазната риба трябва да се сервира при поне веднъж на три седмици, пише британският "Гардиън".

Не е изненадващо, че Пол Маккартни използва популярността си, за да се застъпва за правата на животните и отказването от консумацията на месо.

Снимка: PETA

Като основател на "Безмесни понеделници" той е откровен вегетарианец, който наскоро насърчи феновете си да се откажат от яденето на месо в чест на 78-ия си рожден ден. 

Наскоро Пол Маккартни също призова Китай да премахне своите "средновековни" мокри пазари, откъдето се предполага, че тръгна заразата от новия коронавирус.