След ролята си в сериала „Шерлок“ Бенедикт Къмбърбач се превърна в един от най-желаните ергени. Точно преди да стане световноизвестен, той среща своята бъдеща съпруга и сродна душа – театралния режисьор, драматург, бивша актриса и певица – Софи Хънтър. Въпреки че в началото не осъзнават, че изпитват романтични чувства един към друг, в крайна сметка стават семейство и сега отглеждат и се радват на 3 деца заедно. Междувременно успяват да постигнат почти невъзможното за всяка знаменитост - споделят с феновете си най-важните моменти от живота си, като в същото време са далече от светлините на прожекторите.

Не е любов от пръг поглед, но е любов, която ще се помни

Бенедикт Къмбърбач и Софи Хънтър се запознават през 2009 г. на снимачната площадка, работейки заедно по филм. По това време Къмбърбач вече е играл Стивън Хокинг във филм на БиБиСи, но добива известност едва когато се превъплъщава в гениалния детектив Шерлок Холмс. От своя страна Хънтър току-що е започнала кариерата си на драматург и през 2007 г. печели престижна награда за драматургия.

Снимка: Getty Images

Филмът, по който работят двамата („Burlesque Fairytales“) не печели много пари, но променя живота на Бенедикт и Софи. Те не се влюбват от пръв поглед, а стават добри приятели. По това време Къмбърбач се среща с актрисата Оливия Пуле, а Хънтър има връзка със скулптора Конрад Шоукрос. Но през 2010 г. Софи и Бенедикт нямат половинки до себе си.

Снимка: Getty Images

Не е известно кога точно Софи и Бенедикт са започнали връзката си. Двамата пазят в тайна своя романс, въпреки че се появяват заедно на редица събития. За първи път са снимани през май 2013 г., а през юни 2014 г. се появяват на Откритото първенство по тенис на Франция. Няколко месеца по-късно са забелязани в ресторант заедно и медиите започват да ги нарича двойка.

Годежът - старомоден и елегантен

Софи и Бенедикт обявяват официално връзката си на 5 ноември 2014 г. и го правят по възможно най-елегантния, старомоден английски начин. В британския ежедневник The Times, в специалната рубрика за раждания и смъртни случаи, е публикувано съобщение, което гласи: "Обявява се годежът между Бенедикт, син на Уанда и Тимъти Къмбърбач от Лондон, и Софи, дъщеря на Катрин Хънтър от Единбург и Чарлз Хънтър от Лондон." По-късно става известно, че преди да зададе въпроса на Софи, той е поискал разрешение от майка ѝ.

Снимка: Getty Images

"Това щях да направя и ако не бях известен. Това е нещо като традиция”, заявява актьорът за обявлението на връзката и годежа си с Хънтър.

Следват месеци, в които влюбените съобщават новина след новина. 2 месеца след годежа, Софи и Бенедикт изненадаха феновете си, като разкриха, че очакват първото си дете. А 1 месец по-късно те се женят.

Свети Валентин е техният ден

През 2015 година, точно на Свети Валентин, двамата разменят сватбените си обети в църквата "Свети Петър и Павел" в Моттистоун, намираща се на остров Уайт в Англия. Сред известните лица на церемонията бяха Том Хидълстън и Андрю Скот. А младоженката е облечена в приказна бяла рокля на Valentino.

Снимка: Getty Images

След сватбата те присъстват на церемонията по връчването на наградите "Оскар". Бенедикт е номиниран за най-добър актьор, но не успява да спечели статуетката. Това обаче не помрачава настроението на младоженците, които се отправят на меден месец из Южна Калифорния.

Снимка: Getty Images

На 13 юни 2013 г. Софи и Бенедикт стават родители за първи път. Въпреки че първоначално пазят името на бебето в тайна, по-късно става ясно, че са кръстили момчето Кристофър Карлтън. Казвам му накратко Кит.

На 20 октомври 2016 г. им се ражда още едно дете. Софи и Бенедикт обявяват щастливата новина по време на премиерата на "Доктор Стрейндж". Вторият им син, Хал Одън, се ражда на 3 март 2017 г., само 21 месеца след появата на Кит.

През 2018 г. се появяват слухове за трето дете. Софи и Бенедикт присъстват на партито в навечерието на наградите "Еми" в Лос Анджелис. Тя е облечена в елегантна черно-бяла рокля и коремчето й изглежда доста наедряло. През 2019 г. става ясно, че двойката е посрещнала на бял свят трети син - Фин.

Въпреки че щастливата двойка споделя новините около семейството си, двамата се опитват да пазят личния си живот и този на децата си и не показват техни снимки.

"Тя се гордее с мен и ме обича"

47-годишният актьор рядко говори за съпругата си, но е споделял, че тя е негов фен номер едно "Тя се гордее с работата ми, гордее се с мен и ме обича." Къмбърбач категорично цени нейната подкрепа. Затова по време на телевизионните награди БАФТА през 2019-а той целуна съпругата си на червения килим, а след това, когато спечели наградата за ролята си в "Патрик Мелроуз", заяви: "Трябва да благодаря на още един човек, който е много важен в моя свят, а именно съпругата ми Софи и нашето семейство. Вие сте моята опора."

Нито Софи, нито Бенедикт имат акаунти в социалните мрежи. Те не искат да споделят всяка малка подробност с феновете си.

"Не пиша в Туитър и не се занимавам със социални медии. Това е твърде безлично. Бих предпочел да направя това, което направихме, и хората да го видят, а не да ни гледат от някакви кадри да се гледаме влюбено в очите с пръстен на нечий пръст. Исках това да бъде само за нас."

Макар двамата да нямат акаунти в социалните мрежи, двойката знае как да привлече вниманието върху себе си на червения килим и да покаже, че животът извън онлайн пространството може да бъде също толкова интригуващ. Често те се появяват в тоалети, които предварително са координирали както цветово, така и стилово.

Снимка: Getty Images