Противоположностите се привличат - това е тайната за 15 г. любов на Салма Хайек и ако има Франсоа-Анри Пино. На пръв поглед двама души, толкова различни по характер и произход, но успяват да запалят пламъка на страстта и да го съхранят във времето.

На 14 февруари двамата ще отпразнуват 15 години от своя брак, а ние смятаме, че това е чудесен повод да разкажем любовната им история.

В НАЧАЛОТО ТЯ СМЯТАЛА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е ЗА НЕЯ

Двамата се срещнали за първи път през 2006 г. в замъка Palazzo Grassi на семейство Пино, който се намира във Венеция. По това време Салма е на 39, а Анри – на 43 години.

Снимка: Instagram/Getty Images

Звездата от “Фрида” признава, че първоначално била резервирана относно Пино и смятала, че той не е за нея.

Но Пино успява да я плени със своя интелект и чар. При това толкова добре, че по-късно тя разказва историята като наистина пленителна.

Това е толкова романтична и невероятна история, но тя си е моя”, заявява самата актриса в интервю през 2009 г.

11 години по-късно Салма Хайек споделя как се е влюбила във френския бизнесмен, който е наричан Краля на лукса и е един от най-богатите хора в света. Със сигурност е било романтично, но по един по-различен начин. Двамата си говорили за футбол, космос и физика. “Той беше толкова умен, очарователен и забавен” – така Хайек открехва съвсем леко завесата на личния си свят за това как двамата с Пино са се влюбили.

Снимка: Instagram/Getty Images

"Никой не беше говорил с мен за тези неща по време на първа среща. Това определено не е типичен разговор.” От този момент Салма била запленена завинаги от чара на своя бъдещ съпруг: "Осъзнах, че този човек, който изглежда толкова различен от мен, е моята идеална половинка.”

Само година след като се запознават, двамата обявяват годежа си, както и вълнуващата новина, че очакват дете.

Салма ражда дъщеря Валентина Палома през септември 2007 г., на 40-годишна възраст.

Снимка: Instagram/Getty Images

НО НЕ ВСИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ

Тъкмо когато нещата за двамата започват да се нареждат, през 2008 година канадският модел Линда Еванджелиста разкрива, че Пино е баща на 3-годишния й син Огъстин. Това кара Салма да отмени годежа с френския бизнесмем, а Пино се заема със съдебните дела за издръжка на детето.

В крайна сметка става ясно, че Анри е станал баща на детето, когато двамата с холивудската актриса не са се познавали все още.

Освен Валентина и Огъстин, Анри Пино е баща и на още 2 деца от предишен брак – Матилда и Франсоа, които днес са на 23 и 26 години.

Снимка: Instagram/Getty Images

НЕ ЕДНА, А ЦЕЛИ 2 СВАТБИ

Превъзмогнали трудностите, любовта помежду им сякаш започва да гори още по-силно. Година по-късно, през 2009 г., Анри и Салма си казват “Да” в най-романтичния град в света - Париж, на най-романтичната дата – 14 февруари.

Снимка: Instagram/Getty Images

Да се омъжиш за милиардер си има своите предимства – не една, а две сватби. Двойката прави втората 2 месеца по-късно. На 25 април 2009 г. те се венчават отново във Венеция - мястото, където започва любовната им история.

На втората сватба присъстват звезд

и като Пенелопе Крус, Антонио Бандерас, Чарлийз Терон и Ашли Джъд. И за да е още по-загадъчно и интересно – всички гости е трябвало да носят венециански маски.

Макар двойката да минава през трудни моменти, Хайек неведнъж е споделяла в интервюта, че е намерила мъжа на мечтите си.

Снимка: Instagram/Getty Images

През 2011 г. тя заявява пред списание Latina: "Намерих мъж, който е по-добър от всеки мъж, за който някога съм си представяла, че ще съществува в живота ми. Всъщност той намери мен. Аз дори не го търсех."

В друго интервю Салма нарича Анри „магия“, а себе си определя като „най-щастливия човек, когото познавам“.

Известната актриса от мексикански произход се слави не само като отдадена майка и съпруга, но и като „най-добрата мащеха в Холивуд“. Тя успява да обедини своята дъщеря Валентина и доведените деца на съпруга си и да намери най-добрия начин да събере голямото семейство. Тя е основната причина Франсоа-Анри Пино да подобри отношенията със сина си Огъстин и да го признае официално.

Снимка: Instagram/Getty Images