За феновете на „Хари Потър“ в България вече ще е много по-лесно да се потопят в света на „Хари Потър“, след като книгите за света на магьосниците станаха част от портфолиото на Storytel в България. Английската версия на омагьосващата история, обичана от милиони читатели по цял свят, е озвучена от един от най-талантливите и уважавани актьори във Великобритания – Стивън Фрaй.

„Историите за Хари Потър са любими на няколко поколения. Развълнувани сме, че даваме възможност на ново поколение читатели и слушатели да изживеят тази изключителна поредица и да се докоснат до въображаемия свят на обичания магьосник“, казва Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България.

Пълната продължителност на аудио книгите надхвърля 127 часа, така че потребителите на платформата и феновете, които решат да се завърнат в света на „Хари Потър“ по един по-различен начин, няма да останат разочаровани.

Стивън Фрай, който чете текста на Джоан Роулинг, е добре познат с емблематичните роли на Майкрофт Холмс в „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ и Дитрих във „V като Вендета“. Той ще вдъхне живот на историите и ще даде възможност на слушателите да се потопят в магическия свят.

Първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са достигнали до читатели от цял свят, книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Продадени са над 500 млн. копия от книгите, поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.

Storytel е водещата стрийминг компания в Северна Европа за аудио и електронни книги, която дава възможност за неограничено слушане и четене на повече от 300 000 заглавия от целия свят.