От десетките каузи, за които в момента всяка звезда може да дари пари, Брад Пит избра да се включи благотворително в подкрепа на организацията, за която само преди седмица неговата бивша жена Дженифър Анистън дари. В началото на миналата седмица Джен дари 1 милион долара за нестопанската организация „Color Of Change”, бореща се за граждански права и равнопоставност между расите, след като беше „дълбоко засегната“ от смъртта на Джордж Флойд.

Актьорът от „Имало едно време в Холивуд“ дари 1 милиона долара на същата организация. „Дейли Мелй“ съобщава, че 56-годишният Брад е „наистина навътре в благотворителността най-вече заради Джен и е казал, че ще дублира нейното дарение.“

Снимка: Getty Images

Брад, който се разведе с Анистън орез 2005 година след 5-годишен брак, е присъствал на протестите на в Лос Анджелис и по всичко изглежда, че е заинтересован от ситуацията.

Припомняме, че след смъртта на Джордж Флойд десетки звезди се включиха в протестите по улиците или дариха пари в името на расовата и социална справедливост.

Сред дарилите е и още една биваш на Брад - Анджелина Джоли, която даде 500 хиляди долара на фонд за правна защита.