Дейвид Холс, асистент-режисьорът на филма "Rust" стана първият осъден по делото за непредумишлено убийство на оператора Галина Хътчинс по време на снимките, съобщи списание „Варайъти”.

Според информацията на изданието Холс не е оспорил обвинението по време на съдебното заседание в Санта Фе, на което е присъствал дистанционно. Асистент-режисьорът е осъден на шест месеца условно лишаване от свобода.

По-рано Холс сключи споразумение с прокуратурата за проявена небрежност при боравене с огнестрелно оръжие, по силата на което трябва да изтърпи условна присъда.

През 2021 г. актьорът Алек Болдуин стреля с оръжие, което изглежда е било заредено с бойни, а не с халосни патрони, по време на репетиция на снимачната площадка на уестърна "Rust".

Операторката Хътчинс и режисьорът Джоел Соуса са ранени. Последният е изписан от болницата няколко часа по-късно, докато тя не е била спасена от лекарите.

Актьорът Алек Болдуин, произвел фаталния изстрел беше обвинен в непредумишлено убийство. Той пледира невинен макар, че отказа да се яви на съдебното заседание по видеовръзка, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Алек Болдуин в следващото видео: