Актьорът Алек Болдуин е постигнал споразумение със семейството на жената, която простреля смъртоносно с реквизитен пистолет на снимачната площадка миналата година.

Припомняме, че американският актьор е държал пистолет "Колт" по време на репетиция за "Rust" - уестърн, който се снима в Ню Мексико през октомври миналата година, когато оръжието е произвело изстрел с боен патрон. С него е била убита 42-годишната Галина Хътчинс.

"Имаме удоволствието да обявим уреждането на гражданското дело, заведено от името на семейството на операторката Галина Хътчинс", заяви Болдуин в публикация в Инстаграм. "По време на този труден процес всички запазиха желание да направят това, което е най-добро за сина на Галина", написа Болдуин в своя пост в социалната мрежа.

На Болдуин, който е продуцент, както и звезда във филма "Rust", е било казано, че пистолетът е безопасен, и по-рано той заяви, че не е натиснал спусъка.

Продукцията на филма ще продължи през януари, съобщиха създателите на филма в изявление. Съпругът на Галина - Матю Хътчинс, ще поеме ролята на изпълнителен продуцент.

"Нямам никакъв интерес да участвам в обвинения или да приписвам вина (на продуцентите или на г-н Болдуин). Всички ние вярваме, че смъртта на Галина е ужасен инцидент", каза Матю Хътчинс в изявление. 

Според Матю Хътчинс "всички първоначални главни действащи лица" ще се завърнат на снимачната площадка.

Режисьорът на "Ръст" Джоел Соуза, който също е пострадал по време на снимките, заяви, че ще посвети работата си по филма занапред, "на почитане на наследството на Галина".

"Въпреки че със сигурност ще горчи, съм доволен, че сега заедно ще довършим това, което Галина и аз започнахме", каза той в изявление.

Съдебният иск на семейството е едно от поредицата граждански производства във връзка с фаталната стрелба, която предизвика шок в Холивуд и доведе до призиви за постоянна забрана на оръжията на снимачните площадки. Разследващите не са повдигнали криминални обвинения във връзка с трагедията, но отказаха да ги изключат срещу всички замесени, включително Болдуин, пише още БГНЕС.

Скоро Алек Болдуин стана баща за седми път.

Вижте повече за Алек Болдуин в следващото видео: