Американският актьор Алек Болдуин съди членове от снимачния екип на филма "Rust", по време на работата над който случайно е застрелял и убил операторката Галина Хътчинс, съобщава "Ню Йорк Таймс".

Наскоро Алек Болдуин постигна споразумение със семейството на покойната операторка, като прокурор заяви, че споразумението на Болдуин със семейството на жертвата няма отношение към новия иск.

Според информация на медията Болдуин съди отговорника за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рейд, реквизиторката Сара Закри, доставчика на оръжия и боеприпаси за снимките Сет Кени и помощник-режисьора Дейвид Хоулс. Именно той е предал оръжието на Болдуин онзи ден, уверявайки го, че то е безопасно, посочва изданието.

Преди това актьорът подаде и арбитражен иск срещу продуцентите на филма, като твърди, че отговорността за безопасността на огнестрелното оръжие не е негова.

През октомври 2021 г. по време на репетиция на снимачната площадка на уестърна "Rust" Болдуин, който е и съпродуцент на филма, стреля с пистолет, който изглежда е зареден с бойни, а не с халосни патрони. В резултат на това операторът Галина Хътчинс и режисьорът Джоел Соуса са ранени. 

Режисьорът е изписан от болницата няколко часа по-късно, докато лекарите не успяват да спасят оператора. Снимките на филма са преустановени, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Алек Болдуин в следващото видео: