Йорданската принцеса Рая се омъжи за журналиста Нед Донован, който е внук на писателя Роалд Дал. Това е първата кралска сватба от началото на пандемията. Тя се е състояла във Великобритания. Щастливата булка съобщи сама новината в Туитър, публикувайки и няколко снимки на младоженците.

Йорданската принцеса благодари за милите пожелания и съобщи, че първоначалните планове били сватбата да се проведе в Йордания през април. Разпространението на новия коронавирус обаче попречил те да се осъществят.

„Беше по-безопасно за роднините на съпруга ми да направим сватбата във Великобритания. Очакваме с нетърпение да отпразнуваме повода в Йордания, щом ситуацията го позволи“, се казва още в съобщение на принцеса Рая.

Вместо шумно тържество двамата влюбени са си казали Да на 7 юли в тесен кръг, като на церемонията е присъствала майката на булката – кралица Нур.

За сватбения си ден принцесата е избрала стилна рокля – с дълги ръкави и цялата направена от дантела с флорални мотиви. Визията й се допълва от голям воал и красиво бижу, носено от нея на главата.


Рая бин Хюсеин е на 34 години и е специализирала японистика. Тя е най-малката дъщеря на кралица Нур и покойния крал Хюсеин от Йордания. 

Принцеса Рая през 2008 г.
Снимка: Getty ImagesНед Донован е с 8 години по-млад от своята съпруга и е син на писателката и актриса Теса Дал (дъщеря на писателя Роалд Дал) и Патрик Донован.

Двамата се сгодяват миналия октомври, като официално за това беше съобщено през ноември.