Миналата седмица споделих снимки и впечатления от разходката ни във Велико Търново. Реших да оставя кадрите от парка „Мини България“ за друг материал. Викам си, ще го пусна след два-три дни, но все отлагах заради някакви задачи и ето, че минаха 10 дни.

Снимка: Васил Богданов

Паркът е създаден преди 5 години и не знам как сме го пропуснали при предишните ни пътувания до старопрестолния град. Или няма реклама за него, или не сме гледали внимателно. Всъщност и сега щяхме да го пропуснем, ако на Балдуиновата кула не бяхме попитали други туристи какво е това долу, в далечината.

Снимка: Васил Богданов

Макетите в парка (25 лева семеен билет) са в мащаб 1:25 и представляват доста детайлни копия на оригиналните сгради и паметници.

Разбира се, най-ефектно е влакчето, което минава покрай жп гарите Пловдив и Варна.

Снимка: Васил Богданов

Децата се радват и на окачения на корда самолет, който при вятър се поклаща леко и сякаш наистина излита.

Снимка: Васил Богданов

А наградата за най-мета експонат отива при макета на Царевец. В един кадър се събират и той, и оригиналът горе, на хълма.

Снимка: Васил Богданов

Беше последният топъл, почти горещ уикенд на есента, та след „обиколката“ на България по къс ръкав седнахме уморени в края на парка и на припек хапнахме скара и шопска салата. Съвсем по български.

Снимка: Васил Богданов

Другите снимки от Търново можете да видите тук: