Актрисата Оливия Уайлд се снима във фотосесия за списание "Варайъти", като в интервю пред изданието говори за конфликта с бившия си съпруг Джейсън Судейкис, връзката си с Хари Стайлс и децата си.

38-годишната звезда, която в момента промотира собствените си режисьорски усилия зад филма Don't Worry Sunshine, чиято премиера е извън конкурса на кинофестивала във Венеция, се оплаква от двойните стандарти, когато става дума за родителство:

„Когато хората видят, че не съм около деца, реакцията винаги е: „Как смее!“. Никога не съм чувал това за мъж. И ако прекарва време с детето си, всички го смятат за проклет герой!”

Оливия Уайлди бившият й съпруг се разделиха преди две години и сега споделят попечителството над децата си - 8-годишния Отис и 5-годишната Дейзи.

Според актрисата напоследък тя се опитва да посвети възможно най-много време на сина и дъщеря си: „Стана ми ясно, че тази година е време да стана майка домакиня. Това не е моментът да сте на снимачната площадка. Трябваше да си почина и да се посветя на децата, когато ги имам. Те са моят свят, моите най-добри приятели”.

Интервюто споменава сензационния инцидент на CinemaCon, където Оливия Уайлд представи своя филм. Точно по време на словото й за филма, бяха връчени съдебни документи за настойничество. По-късно Судейкис заяви, че не е планирал нищо подобно и всичко е уредено от компанията, отговорна за доставката. Уайлд обаче е убедена, че бившият съпруг умишлено я е поставил в неудобно положение и е направил конфликта публичен. В интервю за "Варайъти" тя казва:

„Случи се по време на работа. На всяко друго работно място това би се приело като атака... Съжалявам, че тази мерзост отвлече много хора от работата, от студиото, което представлявам. Аз обаче си върша работата, да ме събориш не е толкова лесно. Знаете ли, най-тъжното е, че тази ситуация не ме изненада. Тоест имаше причини да се отказа от тази връзка”.

Оливия Уайлд смята, че синът и дъщеря й са пострадали най-много от такъв публичния инцидент:

„Децата трябваше да видят това, въпреки че дори не трябва да знаят за това. За мен ситуацията е отвратителна, но истинските жертви са 8-годишното и 5-годишното дете, това е най-тъжното. Сама избрах професията на актриса и по собствено желание съм в светлините на прожекторите. Но децата ми не са поискали това и са въвлечени в това – боли”.

За раздялата на Оливия и Джейсън мнозина обвиняваха Хари Стайлс, когото вече наричат новия "Крал на попа”. За любовната връзка на Уайлд с певеца таблоидите писаха само няколко месеца след раздялата й със съпруга си. Хари играе главната роля в трилъра „Не се притеснявай, Съни“ и пресата вярва, че филмът може да изведе филмовата му кариера на съвсем ново ниво. Оливия мислеше да изиграе главната женска роля в режисьорската си работа, но след това я даде на Флорънс Пю. Уайлд не обсъжда с репортери подробностите за аферата със Стайлс:

„Няма да кажа нищо за това, защото никога не съм виждал нечия връзка да се възползва от публичност. И двамата правим всичко възможно да защитим връзката си от непознати, мисля, че това е заради нашия опит, но и просто заради дълбоката любов.

Въпреки че Оливия смята таблоидите за част от публична професия, тя ги обвинява за факта, че обект на негативизъм най-често са звездите: „Културата на клюките за знаменитости като цяло е интересна, защото е инструмент за отклоняване на вниманието на хората от други, по-болезнени събития в света. Бягството е много характерно качество за човек, търсенето на анестезия от болезнената реалност, в която мнозина живеят. Не обвинявам хората, че се отдават на бягството. Но в същото време смятам таблоидите за инструмент за настройване на жените една срещу друга и за срам за тях”, -казва актрисата. /БГНЕС