Това лято "книжните плъхове" ще трябва да си наваксат. Режисьорският дебют на Оливия Уайлд (сериала "Д-р Хаус", "TRON: Заветът") ще ни заведе на най-щурия абитуриентски бал.  

Ден преди завършването на гимназията двете най-праволинейни "зубрачки" на випуска осъзнават, че е трябвало повече да се забавляват. Най-добрите приятелки Ейми и Моли са посветили четирите години в училище на яко учене и никакви купони с едничката цел да влязат в мечтаните елитни университети. Планът им успява.

 

Но какво е учудването им, когато разбират, че съучениците им, отдали се на свалки и партита, също ще посещават най-престижните университети от есента. Или директно ще заминат за Силициевата долина. За да си докажат, че са не по-малко забавни от другите, сега Ейми и Моли ще се опитат да вместят четири години яко купонясване в една-единствена нощ.

Оливия Уайлд

"Зубрачките" е режисьорският дебют на Оливия Уайлд и вече ѝ спечели награда на международния кино фестивал в Палм Спринг 2019. Актрисата е добре позната на публиката от хитовия сериал "Д-р Хаус", "TRON: Заветът" и много други. Филмът вече събра възторжени отзиви от медии като "Variety", "The Hollywood Reporter", "Mashable", "Indiewire".

Сценарният екип на "Зубрачките" е изцяло женски – Сузана Фогел ("Бивш под прикритие"), Емили Халпърн ("Спартнанец", сериалът "Съпруга трофей"), Сара Хаскинс ("Секс, наркотици и Лас Вегас"), Кейтис Силбърман ("Гореща гонка", "Наръчник за необвързани").

Постер на "Зубрачките"

"Зубрачките" отвръщат на удара само в кината от 7 юни. Гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе.