В последните седмици херцогинята на Съсекс започна все по-често да се появява в различни кампании и проекти и да бъде активна и дейна по актуални обществени проблеми и казуси. Последната й изява е във връзка с предстоящите избори в САЩ, а нейна събеседничка е не кой да е, а известната политическа активистка и феминистка Глория Стейнъм в заснето от женска платформа видео. Двете дами са седнали на сладък разговор под широката сянка на дърво в задния двор на къща, която не се уточнява чия е, но феновете на Меган Маркъл смятат, че това е новият й дом в Монтесито, Санта Барбара.

„Добре дошла у дома, радвам се, че си у дома“, поздравява 86-годишната активистка Меган, която отговаря „Благодаря. Аз също. Заради толкова много причини.“

По средата на дискусията към двете известни жени се присъединяват и двете сладки кучета на Меган Маркъл – Пула и Гай.

Непринуденият разговор в задния двор между двете дами е заснет миналия месец за женската платформа Maker Women. До момента е реализирана само част от целия запис, като се очкава платформата да сподели целия чат между Меган и Глория по-късно днес. Фокусът на разговора е върху важността на това да се гласува.

Глория Мари Стейнъм, родена на 25 март 1934 г., е американска феминистка, журналист, социален и политически активист. Тя е една от най-важните жени за феминизма от втората вълна през 60-те и 70-те години на миналия век.

Меган се обръща към нея с думите: „ Хората забравят силни жени като теб, които се бориха за нас, за да сме там, където сме сега“, на което Глория отговаря кратко „Ако не гласуваш, не съществуваш... това е единственото място, на което всички сме равни – в кабината за гласуване.“

38-годишната херцогиня на Съсекс е перфектно подготвена за разговора в задния двор – облечена с бяла риза и бели панталони на черни райета, към което съпругата на принц Хари е добавила и любимите си сандали Stella McCartney. В един момент виждаме как Меган добавя към аутфита си и шапка с широка периферия, която да я пази от слънцето.