Най-после добра новина за последния филм с Даниел Крейг като знаменития агент 007. Филмът “Смъртта може да почака” беше изместен с няколко дни напред и новата му премиерна дата е 20 ноември. Това обаче е малка утеха, след като по непредвидени причини премиерата на филма беше отложена повече от година.

Първоначално филмът беше планиран пак за 20 ноември, но през 2019 г. За режисьор беше избран Дани Бойл, създател на култовите “Трейнспотинг” и “Беднякът милионер”. Той обаче се отказа от проекта само три месеца преди началото на снимките и трябваше да се търси нов режисьор.

Забавянето наложи изместването на премиерата за февруари 2020 г. По време на снимките се случиха няколко инцидента, при които пострадаха доста хора, включително звездата Даниел Крейг. Част от декорите също бяха унищожени при пожар. Това създаде допълнителни пречки и създателите на филма изместиха премиерата за април.

Снимка: Getty Images

През март обаче светът беше обхванат от пандемията от COVID-19 и почти навсякъде кината бяха затворени. Много филми трябваше директно да минат към стрийминг платформите, за да се намалят загубите, а лентите, които все още не бяха започнали да се прожектират, отложих премиерите си. Сред тях беше и “Смъртта може да почака”. Филмът трябваше да тръгне по кината в САЩ на 25 ноември.

Миналата седмица Warner Bros. решиха да изместят премиерата на филма си “Кинг Конг срещу Годзила” за май догодина и “Смъртта може да почака” беше преместен за 20 ноември. Това са само пет дни разлика, но след толкова дълго забавяне със сигурност дори те се виждат като добра новина за създателите на филма.

Снимка: Getty Images

Това ще е 25-ият филм от поредицата за “Джеймс Бонд” и последният с участието на Даниел Крейг. В него легендарният Бонд вече се е пенсионирал, а на негово място като агент 007 има жена. Младата агентка обаче се нуждае от помощ, така че призовава легендата на MI6, който изоставя заслужената си почивка за да спаси света за пореден път.

За почитателите на поредицата един от най-важните елементи от филмите е музиката от началните надписи, тъй като почти всяка песен се превръща в класика. За най-новия филм отговорната задача беше поверена на Били Айлиш.