След като класическото синьо се оказа прекалено спокойно за бурната и непредсказуема 2020 г., "Пантон" са се спрели не на един, а на два цвята за предстоящата 2021 г.

Това са съвършено сиво (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) и озаряващо жълто (PANTONE 13-0647 Illuminating). Суровият цвят на скалите, обединен с топлината на слънцето, създава позитивна нагласа за бъдещето, която е подкрепена от силата на духа.

"Това са две различни емоции - сивото е практично и разумно, то е твърдата основа, от която се нуждаем, а жълтото е за надеждата, слънчевите лъчи и доброто настроение", казва директорката на института Летрис Айсман. 

В 20-годишната история на института това е едва вторият път, когато се избира не един, а два цвята. През 2016-а розовият кварц и светлосиньото бяха избрани като символ на все по-размитите граници между половете.

Днес институтът се спира на два контрастни цвята, за да даде подчертае нуждата от връзка между хората.

Вдъхновени от протестите Black Live Matters и от принудителната социална дистанция, която наложи пандемията, "Пантон" са стигнали до извода, че повече от всякога имаме нужда един от друг.

Снимка: Pantone

"Очевидно е, че трябва да сме заедно, за да продължим напред", казва вицепрезидентът Лори Пресман.