Световноизвестният рапър Стормзи разкри, че с брат му е трябвало да носят дрехите на по-голямата си сестра като момчета, тъй като семейството му е страдало от остра липса на пари.

26-годишната хип-хоп звезда сподели, че майка му е работила на различни работи, за да осигури семейството, докато са живеели заедно в южен Лондон.

"Израснах в Норбъри в къща, в която живеехме петимата - майка ми, двете ми големи сестри, малкият ми брат и аз. Нямахме много пари като цяло", спомня си Стормзи.

"Имам много силен бекграун от работническата клас", казва рапърът.

"Носех всички дрехи на сестра ми. За мое щастие голямата ми сестра беше мъжкарана и можех да нося дрехите й. Новите маратонки никога не бяха събитие в живота ми. Училищните пътувания бяха мит", спомня си Стормзи.

"Майка ми работеше на по 2-3 места наведнъж. Тя беше чистачка, готвачка - така че изобщо нямахме много пари, докато растяхме. Нямахме нищо, докато израснахме, ако трябва да бъда честен. Но това, което имахме, беше обичта", заявява Стормзи.

Снимка: Getty Images

Рапърът обяви да направи дарение от 10 млн. британски паунда през следващите 10 години на организации, които се борят за расово равенство и социална справедливост.

Съобщението на популярни рапър дойде след последвалите протести в САЩ и Великобритания след смъртта на Джордж Флойд в Минесота.