Животът е раждане и смърт. Загубата на близък до сърцето дебне някъде зад ъгъла и винаги изскача, когато не очакваш. За нея няма подходящ момент. Просто идва. Защото някой си е отишъл. Остава споменът. Днес си припомняме кои известни българи преминаха в един по-добър свят през 2021-ва, оставяйки след себе си думи, погледи, запечатани на лента, спомени...

През март ни застигна вестта, че на 87 години от този свят си е тръгнала прекрасната и неповторима Татяна Лолова. „Татяна казваше за себе си и мога да го потвърдя „Аз не съм звезда, аз съм слънце“. Тя беше земен човек, можеше да спре всеки непознат на улицата и да му оправи яката или копчето", каза тогава в спомените си за нея Христо Мутафчиев.

Голяма мъка през май донесе вестта за внезапната загуба на младата актриса Лорина Камбурова. Тя издъхна едва на 30 след усложнения от вирусна пневмония в Москва.

Снимка: Instagram

Ден, след като навърши 60, през август почина актьорът Николай Станчев. Той е познат на широката аудитория от участията си в сериалите „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“ и „Под прикритие“. Снимал се е в новелата "Чуждият син", филмите "Нощем с белите коне", "Денят на владетелите", "Очите плачат различно" и много други наши и чужди подукции.

Снимка: bTV Media Group

През септември внезапно ни напусна поетът Марин Бодаков. Едва на 50, автор на няколко стихосбирки и редактор на десетки книги с поезия и проза, той ще остане в паметта ни и със своите литературни прегледи и интервюта на страниците на вестник "Култура".

Снимка: БГНЕС

Октомври ни отне актьора Джони Пенков. Той но остави в наследство чувството за хумор, като неизменна част от книгите с афоризми и кинопродукциите, от които става част.

Снимка: стопкадър/YouTube

В края на същия месец дойде и тъжната новина за загубата младия талант Денис Теофиков. Музиканът бе 21 години.

Снимка: YouTube

Поклон пред паметта им!