Актрисата Кристен Бел, позната на зрителите от сериала “Вероника Марс”, похвали дъщеря си, която се е отучила да използва памперс на 5-годишна възраст. След като някои потребители на социалните мрежи коментираха, че това е твърде късна възраст за такава промяна, Бел отговори, че не бива децата да се чувстват засрамени от това, че са по-различни.

Актрисата разкри, че по-голямото ѝ дете се е научило да използва тоалетната още преди да навърши две години. Това, че малкото ѝ момиче е изпитвало затруднения, не я прави нито по-глупава, нито пък прави Бел по-лоша майка.

5-годишната Делта е имала проблеми само нощем и се е налагало да спи с памперси. Неотдавна обаче Кристен и съпругът ѝ Дакс Шепард са стигнали до заключението, че трябва да помогнат на момичето да се научи да контролира мехура си, докато спи.

Снимка: Getty Images

Двамата са започнали всяка вечер в 23 часа да събуждат момичето, за да я накарат да иде до тоалетната. Повечето пъти детето е било толкова заспало, че се е налагало да я носят и да я поставят върху гърнето като “купчина мокри спагети”, но в крайна сметка рутината е дала резултат и памперсите нощем са станали излишни.

Всъщност нощното напикаване е изключително често срещано явление при децата до 7-годишна възраст и не се счита за нещо притеснително, стига да не продължи и по-късно.

Откровеността на Бел я сблъска и с друг вид критици - такива, които не одобряват решението ѝ да споделя толкова много подробности за дъщеря си. Те изтъкнаха, че момичето сега е на пет, но когато порасне тези неща няма да са изчезнали и няма да са забравени, защото нищо в интернет не се губи завинаги.

Това притеснение става все по-сериозно. Цяло поколение деца израснаха пред обективите на мобилните телефони и по стените на Фейсбук. Много от тях няма да са благодарни на родителите си за информацията, която са споделяли за тях.