"И аз казах НЕ на корупцията, и аз казах ДА на България", започва с крясък "НАША СТРАНА, НАША БЪЛГАРИЯ" на Габриела Вергилов.

"Посланието е простичко: България реве за революция", разкрива Габриела Вергилов идеята зад песента в социалните мрежи.

"Една красива страна, една България. Голямо Черно море и планини на шир. Кога ще си дойдеш, кога ще се върнеш в тази плодотворна, жива и дива страна? Кога ще осъмнеш, духа да събудиш на тази балканска спяща красавица?", пита Габриела Вергилов в парчето. 

По думите на Вергилов песента е повлияна от настоящите политически събития и протести в България, като "НАША СТРАНА, НАША БЪЛГАРИЯ" черпи вдъхновения от Емил Димитров, Паша Христова, Милена Славова, българския поп от 90-те, пънк рок, нойз и съвременни клубни денс ритми.

"Цели да поднесе вече така очебийната информация за възставане срещу деструктивната система в България по един алтернативен, и въпреки сложността на политическата ситуация - забавен начин", казва самата Вергилов.

"Имам си начин да изразявам личната си позиция по наболели проблеми като абсурдната ситуация в БГ. И той е доста забавен и приятен: музика. Физически може да не съм на протестите, но духом и по всякакъв друг начин: СЪМ", казва Габриела Вергилов.

"Тази песен е моят личен бунт срещу грозната система в България", заявява българската диджейка.

Музиката, текстът и композицията са на Вергилов. В засненамето на видеото се включват приятели, познати, колеги артисти и фенове, като е монтирано от Габриела.

Не пропускайте да гледате (във видеото по-горе) паметното участие през 2019 г. на Габриела Вергилов на фестивала Ampere Open Air край Антверпен, излъчван на живо от Boiler Room - първото включване на българка в платформата и второто на български артист изобщо след сетовете на KiNK.