Една снимка казва повече от хиляди думи. А една снимка, споделена в социалните мрежи, събира хиляди души - на площада пред Министерския съвет в София, където през последните няколко дни хиляди млади българи призовават правителството да подаде оставка.

Снимка: Борис Урумов

Четири дни поред протестиращите, разочаровани от корупцията в страната, скандират "Оставка" и "Мафия" срещу министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Снимка: Евгений Милов

Брутално полицейско насилие беляза протестите в София в петъчната вечер, като бяха арестувани 18 души, а трима пострадаха тежко, след като полицаите ритаха в главите протестиращите, паднали на земята. Двама от тях бяха настанени в неврохирургията с комоцио.

Снимка: Евгений Милов

На следващата вечер протестът беше най-масов, като на площада в събота излязоха в пъти повече недоволни от управлението на страната. Това накара някои от протестиращите да излязат с шеговите лозунги от рода на "Толкова е зле, че дори интровертите са тук".

Снимка: Евгений Милов

Публичният гняв, отприщил протестите, назря, след като прокуратурата влезе в президентството заради разследвания, които мнозина смятат за целенасочена атака срещу критично настроения към правителството президент Румен Радев

Снимка: Евгений Милов

Вижте как преминаха (дотук) протестите "Да защитим демокрацията" от снимките в галерията по-горе.

Снимка: Евгений Милов

Протестите в най-бедната и корумпирана страна от ЕС продължават за пети ден и днес. Исканията отново са за електронно гласуване, оставка на Борисов и Гешев и свикване на Велико Народно събрание.

Снимка: Борис Урумов

Още снимки от фотожурналиста Борис Урунов вижте в сайта му borisurumov.com.