Поглеждайки голото тяло на една от емблемите на световния моден подиум в последните 25 години, никога не сме предполагали, че жена с подобни извивки някога не се е чувствата добре в кожата си и е имала комплекси относно външния си вид. Макар че снимката, която Наоми Кембъл сподели в Инстаграм вероятно е дигитално обработена, защото е част от професионална фотосесия в Кения, 49-годишната манекенка изглежда зашеметяващо за възрастта си.

Снимката и фотосесията идват малко след интервю за британското издание на Vogue, в което тя заявява, че й отнело години да започне да се чувства добре в тялото си.

„Отне ми дълго време, за да се почувствам добре в тялото си. Това е нещо, което идва с възрастта и се случи в последните няколко години.“

Наоми Кембъл стъпва за първи път на модния подиум, когато е на 15. След бързи изчисления от наша страна, това означава, че една от най-известните на няколко поколения манекенки й е отнело около 30 години, за да започне да харесва и да се чувства уверено в тялото си!

Снимка: Getty Images

Към името й можем да добавим много определения в превъзходна степен – като една от най-красивите жени в света (през 1991 г. списание People я обявява за една от 50-те най-красиви жени на планетата) и най-екзотичната манекенка на подиума (известна е като Черната перла на подиума). Във вените й тече ямайска кръв, поради което става първата жена от подобен произход която се появява на корицата на френското и английското списание Vogue.