Дуейн Джонсън, известен още като "Скалата", оглави списъка на списание "Форбс" на десетте най-високоплатени актьори в света. Бившият кечист, преквалифицирал се в холивудски актьор, инкасира 89,4 млн. долара в периода от 1 юни 2018 г. до 1 юни 2019 г.

"Публиката трябва да бъде на първо място. Какво иска публиката и какъв е най-добрият сценарий, който можем да създадем, за да си тръгнат хората щастливи вкъщи", казва Дуейн Джонсън пред "Форбс" през 2018 г. Е, изглежда, че е намерил формула, с която да направи публиката щастлива.

Докато "Скалата" прави най-много пари в индустрията в момента, той не е единствената доходоносна сделка за кино студията. Робърт Дауни Джуниър, звездата във филмите за "Железият човек" и "Отмъстителите", е спечелил около 55 млн. долара за посочения период.

И докато въпросните актьори могат да са благодарни на милиардите приходи от кино франчайзите, в които играят, то Брадли Купър може да благодари единствено на находчивостта си за попадането в класацията тази година. Актьорът спечели по-голяма част от приходите си от филма "Роди се звезда" - музикална драма с доста по-малък бюджет, която той режисира, продуцира, пише сценария и партнира на певицата Лейди Гага, която влиза в ново амплоа - на актриса. 

Пълният списък на 10-те най-високоплатени актьори в света за 2019 г. можете да видите по-долу:

 

10. Уил Смит

Приходи: 35 млн. долара

Снимка: Getty Images

 

9. Пол Ръд

Приходи: 41 млн. долара

 

8. Крис Евънс

Печалба: 43,5 млн. долара

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

6. Адам Сандлър

Печалба: 57 млн. долара

 

6. Брадли Купър

Печалба: 57 млн. долара

 

5. Джаки Чан

Приходи: 58 млн. долара

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

4. Акшай Кумар

Приходи: 65 млн. долара

 

3. Робърт Дауни Джуниър

Приходи: 66 млн. долара

 

2. Крис Хемсуърт

Печалба: 76,4 млн. долара

Снимка: Getty Images

 

1. Дуейн "Скалата" Джонсън

Печалба: 89,4 млн. долара