Сякаш в безкрайно лято живее през последните две години лъчезарната Евдокия Попадинова, футболистка №1 на България четири последователни пъти. През юли в слънчевата Флорида, където я отведоха спортните ангажименти, тя получи предложение за брак на брега на океана. Нейният бъдещ съпруг Кайл пада на колене и я изкушава с пръстен и обещание за вечна любов. Тя, разбира се, казва "да". Той пък последва своята избраница, когато се налага тя да се върне на Стария континент. От две седмици двамата живеят в Дания, тъй като Попадинова получава неустоимо предложение да играе за женския тим на град Олборг.

Снимка: Личен архив

Как минава твоето лято?
Засега страхотно наистина! Преди две седмици трябваше да се преместя в Дания. Беше невероятно и преди това, когато с моя годеник си бяхме във Флорида. Там всеки ден е слънчев и можеш да ходиш на плаж. Откакто дойдохме в Дания, и тук времето взе да се оправя. Много обичам да ми е слънчево и ако не е, се чувствам по-депресиращо. Затова ми беше интересно как ще мога да живея в Дания, след като две години във Флорида всяка сутрин се събуждах с прекрасно време. Ще трябва да свикна.

Липсва ли ти вече Флорида?
Да. Мисля, че намерих най-страхотното място на света. Винаги съм мечтала за лято през цялата година. Тръгването беше трудно. Тъжно ми беше, но възможността тук е голяма на този етап. Важно е да продължа да играя професионално. Сигурна съм, че в бъдеще ще се върнем да живеем във Флорида или в Лос Анджелис, който също ми е любим.

Снимка: Личен архив

Как си почиваш?
Тренирам всеки божи ден, но мисля, че ако човек иска, винаги има начин и да релаксира. Всеки казва, че е много зает в днешното забързано ежедневие, но ако ставаш рано сутрин, имаш време да направиш абсолютно всичко. Сега съм с по-различен график, защото трябва да се съобразявам с отбора и тренировките. Но когато бях във Флорида, сутрин рано тренирах дечица, после правех моята тренировка, а около 13 часа работният ми ден приключваше и имах време за плаж, вечери с приятели и т.н. Всеки ден. Сякаш последните две години съм в безкрайно лято.

С какво освежаваш безкрайните слънчеви дни?
Не пия алкохол, затова обичам "Шърли Темпъл". Разхлаждащ и чудесен за релаксиране на плажа коктейл.

Снимка: Личен архив

Споделен винаги с...?
С моя годеник Кайл. С него споделяме страхотните дни.

Кога планирате сватбата?
Планираме две тържества. Една в Щатите и една в България. И двамата имаме големи семейства и доста приятели. Сигурна съм, че много хора няма да успеят да са с нас, ако е само в Щатите. Родителите ми трябваше да дойдат още на моето дипломиране през май, но заради коронавируса не успяха. Ето че за сватбата ще имат възможността и те да видят Новия свят. В САЩ тържеството може би ще е през декември или в началото на другата година. Зависи от много неща. Мисля, че по-голямата сватба ще бъде в България – догодина през лятото. През моя сезон. Ще си избера слънчева дата.

Снимка: Личен архив

Рецептата за "Шърли Темпъл":

20 мл гренадин (червен)
100 мл ябълков сок (или прасковен)
20 мл сок от ананас
4-5 кубчета лед
резени портокал и коктейлни черешки