Няма съмнение коя е най-известната реплика на Арнолд Шварценегер – “I’ll be back”(Ще се върна), разбира се, която се използва във всеки филм от поредицата „Терминатор“. Много от нас са я използвали поне веднъж в живота си като препратка към култовия филм на Джеймс Камерън. Но дали самият Арнолд Шварценегер, оригиналният терминатор, я използва в ежедневието си. Според сина му Патрик Шварценегер отговорът е „да“ и то много често.

В интервю със сина на актьора водещата Кели Кларксън попита дали Шварценегер казва репликата, когато излиза от някоя стая и той потвърди, че е така.

„Прави го. Обръща се назад и казва „Ще се върна“, а аз му казвам да престане.

На 27-годишния Патрик може и да му е омръзнало да чува репликата, но всеки истински фен на „Терминатор“ и Арнолд Шварценегер би дал всичко, за да присъства на подобна сцена. И това не е чак толкова невъзможно, ако някога успеете да се доберете до Шварценегер и да му поискате автограф.

Снимка: Getty Images

Според Патрик баща му има начин да проверява дали хората, които го молят за автограф, са достойни да го получат.

„Понякога се случва някой баща да изпрати 6-годишното си дете да посока автограф от моя баща“, разказа той. „И детето явно няма никаква представа кой е баща ми. И тогава баща ми обикновено извиква някоя от кратките си реплики от филмите, а детето не знае какво се случва.“

Снимка: Getty Images

Арнолд Шварценегер е един от най-популярните американски актьори. Като младеж той става популярен бодипилдър, а през 1970 г. излиза първият филм с негово участие, където обаче репликите му са дублирани от друг актьор, заради силния му австрийски акцент.

Шварценегер става популярен с филма си „Конан Варварина“ и става международна звезда с хита „Терминатор“ от 1984 г.

През 2003 година Арнолд Шварценегер се кандидатира за губернатор на Калифорния и е избран за поста, на който остава до 2011 г.