Британският престолонаследник принц Уилям посети лондонски пъб заедно със съпругата си, принцесата на Уелс Катрин, преди предстоящата коронация на баща му крал Чарлз Трети - най-значимото кралско събитие от поколение, предаде Ройтерс.

Кралската двойка пътува до заведението с метрото. Уилям и Кейт споделиха с местни жители, че все още тече подготовка за коронацията. 

Крал Чарлз ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство в събота на грандиозна церемония, датираща отпреди около 1000 години.

Принцът и принцесата на Уелс Уилям и Катрин бяха приветствани от събралото се множество  пред кръчмата "Дог енд Дък" ("Куче и  патица") в Сохо - сърцето на лондонската нощна икономика, преди да влязат вътре, за да се срещнат с редовни посетители, съдържатели и бизнесмени.

"Надявам се всичко да мине добре, стискам палци", каза принц Уилям, който сам си наля халба бира "Кингмейкър" в кръчмата от 19 век.

Запитана за предстоящите празненства, съпругата му Катрин, която също сръбна бира, докато разговаряше с гостите, сподели: "Ще бъде много натоварено. Моментът наближава. Все още имам чувството, че се опитваме да сме максимално организирани". 

В събота принцът и принцесата на Уелс ще следват златната карета на крал Чарлз в шествие с каляски през централен Лондон, пише още БТА.

За пътуването си до кръчмата кралските особи избраха не толкова бляскав вид транспорт, возейки се по линията на метрото "Елизабет", наречена в чест на покойната баба на принц Уилям, кралица Елизабет Втора.

Вижте повече за крал Чарлз Трети в следващото видео: