Третото дете на принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън ще бъде кръстено на 9 юли, съобщиха от двореца Кенсингтън. Частната церемония ще се проведе в параклиса „Сейнт Джеймс“ – на същото  място, на което беше кръстен и по-големият брат на Луи – принц Джордж. Принц Луи ще бъде кръстен от архиепископа на Кентърбъри.

Очаква се всички членове на кралското семейство да присъстват, включително кралица Елизабет Втора, принц Чарлз, принц Хари и Меган Маркъл, както и родителите на Кейт Мидълтън – Каръл и Майкъл Мидълтън, по-малкият й брат Джеймс, и сестра й Пипа, която в момента е бременна с първото си дете.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Спазвайки кралските традиции, третото дете на кралската двойка ще бъде кръстено около датата, на която ще навърши три месеца. По време на кръщенето си принц Джордж беше на три месеца, а принцеса Шарлот – на два.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това ще е първата публична изява на малкия принц, след показването му пред болницата веднага след раждането на 24 април. Единствено през май кралското семейство разпространи негови официални снимки.