За модела Бриджит Малкълм последните години са тежки. 27-годишната австралийка, която дефилира на ежегодното шоу на Victoria’s Secret през 2015 и 2016 година, все още се възстановява от тежка анорексия, споделяйки, че най-накрая е достигнала момент, в който не се страхува от храна.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Моделът показа в профила си в Инстаграм как изглежда днес и как е изглеждала в най-лошите си дни. Австралийската манекенка споделя, че дори и тогава, когато била нездравословно слаба, клиент отказал да я наеме за кампания, защото обиколката на ханша й се увеличила с 1 см.

„Това съм аз, няколко седмици, след като клиент отказа да ме наеме. Причината за това беше „Тялото на Бриджит не изглежда достатъчно добре.“ Момичето от тези снимки нямаше цикъл с месеци и се нуждаеше от 12 часа сън на денонощие, за да функционира. Най-обърканата част от историята е, че бях одобрена от същия клиент преди години, когато обиколката ми беше с 1 см по-малка.“

В своя блог Бриджит продължава изповедта си за усилията, които е трябвало да положи през всички 14 години, работейки като модел, както и как това е съсипало здравето й:

„До тази година се очакваше от мен да поддържам ханш под 90 см. Моите комфортни сантиметри са с два повече на това изискване. Това е начинът, по който изглеждам и е устроено моето тяло. Някои модели поддържат тази обиколка безпроблемно. Аз не съм от тях. А това определено беше голямо напрежение за мен през последните 14 години, в които работех като модел. Бях поощрявана от клиенти, когато обиколката на ханша ми беше най-малка (84 см). И когато той се увеличеше с 1 см, губех тези клиенти, казвайки ми, че тялото ми не изглежда достатъчно добре.“

В момента манекенката води здравословен начин на живот и споделя, че нейният мениджър й намира ангажименти, които са съвместими със „здравословното“ за нея тегло.